7
46
Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

4 h 0 m
15 porcií
  • 3 kg hovädzieho gulášu
  • 2 kg cibule
  • 250 g bravčovej masti Pikok
  • soľ Castello
  • celé čierne korenie Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 12  strúčikov cesnaku
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 1,5 kg zemiakov
  • teplá voda (ideálne vriaca)
  • 750 g paprík
  • 750 g paradajok
  • majoránka Mikado
  • 1 chlieb

POSTUP

POTREBUJEME

  • kotlík na guláš

 

Cibule nasekáme na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovými listami. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, pokým sa nezatiahne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po približne 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na  záver dochutíme majoránkou.

 

Servírovanie

Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. máj 2024, 21:05

    A paprika tvrda

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. máj 2024, 21:04

    Zemiaky po 2,5hodine su rozvarené aj keby si ich dal mrazene

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. október 2023, 16:49

    Robil som podla receptu ale z bravcoveho. Bol vynikajuci. Odporucam kazdemu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. máj 2022, 13:57

    Neviem no... Madari restuju cibulu do sklovita, resp. do ruzova a nie do hneda. Potom je gulas sladky. Do hneda sa restuje skor ked sa pripravuje jeleni gulas, ten je taky nasladly, dokonca sa pridavaju brusinky a tam by sa zmestil aj ten bobkovy list. Cele cierne korenie by ma asi nebavilo vyberat. A tie zemiaky, neviem z akej planety su, ale mne na ne staci 20 minut a uz sa rozpadaju. Ono ked sa ten gulas aj odstavi, ma dlho vysoku teplotu a zemiaky sa varia dalej. Keby pouzil tie moje, tak na druhy den z toho gulasu nevyberie naberacku, taky husty by bol. Cesnak davam trochu do zakladu a potom prelisovany este pred dokoncenim. Inak v pohode..

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. máj 2022, 14:22

      Co sa tyka papriky, mala by sa davat na cibulu, este pred masom, ale treba stiahnut kotlik z ohna, aby paprika nezhorela a tym nezhorkla. Paprika teoreticky moze ist aj po tom, ako sa orestuje maso, lenze ked maso pusti stavu - vodu, potom je s paprikou neskoro. Paprika totiz pusta farbu aj aromu do tuku. To sa potom moze pridat kludne aj neskor pri vareni, uz ta mleta paprika svoje neurobi. Ale to su len detaily, gulas moze chutnat dobre aj tak,,

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        23. jún 2023, 01:15

        S tou paprikou to nie je detail. Je to zaklad skutocne kvalitneho gulasu. Malo kto postupuje tymto sposobom pre obavy zo zhorknutia papriky.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. júl 2019, 23:05

    Sto ľudí sto chutí...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať