0
5
Bôčik na cesnaku a rozmaríne s tekvicovým prívarkom

Bôčik na cesnaku a rozmaríne s tekvicovým prívarkom

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Bôčik

  • 1 kg bravčového bôčika s kosťou a kožou
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu


Prívarok

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia tekvica hokkaido
  • 200 g zemiakov
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • plech, sitko, pučidlo na zemiaky

POSTUP

Bôčik

Kožu na mäse narežeme, preložíme na plech, ochutíme soľou a korením, posypeme mletou paprikou, polejeme olivovým olejom a rovnomerne rozotrieme na mäso. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a čerstvý rozmarín natrháme nahrubo. Preložíme k mäsu. Prilejeme teplú vodu a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 90 – 120 minút. Počas celej doby pečenia bôčik podlievame výpekom. Upečený bôčik preložíme na tanier. Výpek precedíme a cibuľu s cesnakom prepasírujeme cez sitko. Z výpeku odoberieme tuk a varíme, kým sa zredukuje. Nakoniec prihodíme 1 lyžicu masla.

Prívarok

Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme v hrnci na oleji. Pridáme najemno nasekaný cesnak a ochutíme soľou a korením. Kým sa základ restuje pripravíme tekvicu. Hokkaido pozdĺžne prerežeme na polovicu. Ošúpeme, vyberieme vnútro a nakrájame na menšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Zemiaky a tekvicu prihodíme do základu, osolíme, okoreníme, premiešame a chvíľu restujeme. Podlejeme horúcou vodou, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Prívarok pretlačíme pučidlom na zemiaky, prihodíme 1 lyžicu masla a nasekanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Bôčik servírujeme s porciou prívarku, prelejeme výpekom a posypeme vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať